Dünya çapındaki üst düzey gayrimenkul girişimcilerinin katıldığı uluslararası bir panelin konusu “Gayrimenkul şirketleri pazardaki potansiyeli geliştirmek için ne yapabilir?” idi.

Son on yıllık periyodun masaya yatırıldığı konferansta, gelişmekte olan gayrimenkul piyasasının aşağı doğru ivme göstermesinin en büyük nedeninin yüksek faiz olduğuna, buna tedbir olarak uzun vadeli ve sabit faizli kredilerin yatırımcıların can simidi olduğuna vurgu yapıldı. Uluslararası gayrimenkul sektörünü temelden etkileyen unsurlardan birinin de devletlerarası anlaşmaların getirdiği fırsatlar olduğuna dikkat çekilen panelde, petrol boru hatları, uluslararası liman anlaşmaları ve buna benzer girişimlerin büyük fırsat ortaya çıkardığının ve bu anlaşmaların sonucunda kullanılacak çevrelerin de otomatikman yeni yatırım alanları olduklarının altı çizildi.

Ünlü gayrimenkul yatırımcısı Howard Marks tüm girişimcilere yönelik yaptığı toplantıda “Biz geleceği tahmin edemeyiz ama geleceğe hazırlanmak zorundayız.”

Marks bu konudaki şirket deneyimlerini katılımcılara şu şekilde aktarıyor:

Geleceğe Hazırlanmak İçin Temel Birkaç Adım

“Fiyatları takip etmek yerine yapılacak anlaşmalar için yeniden yapılandırılabilen borçlar büyük önem arz ediyor. Burada önemli olan bir fırsat yakalandığında onu değerlendirebilmek için yeterli ekonomik güce sahip olmak ve bunun için hazır olmaktır. Nakit konusunda devletin ve bankaların sağladığı düşük faizli esnek kredileri takip ederken bir yandan da ortaya çıkabilecek fırsatları takip etmek hayati önem taşıyor. Yeterli nakiti olmayan bir yatırımcı nasıl fırsatı değerlendirmek için harekete geçemeyecekse, nakite sahip ama fırsatları takip etmeyen ve buna hazır olmayan yatırımcı da bu fırsatı değerlendirmeye muvaffak olamaz.”

Eğer ağaca tırmanmak istiyorsanız, yıIdızIara uIaşmaya niyet edin ki başarasınız. Konfüçyüs

 

“Tüm fırsatlar için uzun vadeli borçlanma tercih ediyoruz. Beklenenden daha kısa sürede bitirilen ve bu sayede satışa beklenenden daha çabuk sunulan yatırımlar sayesinde elde edilecek gelirle yeni yatırımlar yapmak için kaynak oluşturulabilir. Uzun vadeli sabit faizli finansman temini, kısa vadede önemli yatırımlara odaklanmak açısından son derece önem taşıyor.”

“Biz markamızı rafine ediyoruz. Son beş yılda yakalanan hızlı büyümenin başımızı döndürmesine izin vermeden markamızı halka iyi anlatabilmek ve doğru mesajı iletebilmek için yatırımcı belgeleri, online sistemler ve pazarlama tekniklerini yeniden ve sürekli güncelliyoruz.”

“Şirketimizin yatırım deneyimlerini teknoloji ile kucaklaştırıyoruz. Sahip olduğumuz yatırım deneyimi bizim için gurur kaynağı ve şirketimiz yatırım raporlamaları hakkında tamamen öz kaynaklara dayanan bir yatırımcı gösterge programı üzerinde son rötuşları yapıyor. Bu program sayesinde yatırımcıların hangi yöne rağbet ettiği ve onların potansiyellerini takip edebilmek daha kolay hale gelecek. Biz, futbol turnuvasına hazırlanan bir kulüp gibi öncelikle kendi takımımızın değerlerini ölçerek durumumuzu tespit ediyor, diğer yandan ise rakiplerimizin durumunu test etme fırsatı yakalıyoruz. Tüm bu değerleri bir araya getirdiğimizde yatırım stratejisi oluşturmak daha kolay hale geliyor.”

“Son olarak gelecekte nerede olacağımızı tahmin etmek yerine, bugün durduğumuz noktayı doğru tespit edip kısa vadede nelerle karşılaşacağımızı bilerek olumsuzluklara karşı ne tür tedbirler alarak zararları en aza indirmenin yollarını arıyoruz.”


Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi. En büyük çınar bir tohumda, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi. Allen

 Kaynak 
http://emlakbroker.com/gelecegi-tahmin-edemeyiz-ama-hazirlanabiliriz/